Wednesday, April 17, 2013

How We Spent Our Mid-Semester Break Part One: Genting Highlands

Kalau kira2 baru je selang 16 hari from my previous post kn..so this post will be short and more to pictures do the talking as I'm gonna rush studying for my upcoming Turbomachinery test and revise about my part time job on the same day..

So I decided to not return back home at kuantan as I have to finish up my final year project and duties here besides being a student..eh bukan jadi isteri haha..(lawak yg hambar). Then I heard that there are quite a lot of my classmates that are staying in Malacca so I suggested to them to have our own little trip to Broga or Genting..I didn't expect them to agree to go both because both sounds amazing..bagus idea kau jah...

Genting Highlands Summary: gerak dari melaka pukul 6.30pagi, sampai KL sentral cari parking yang amat mahal kerana tak tahu jalan ke kawasan parking murah kerana kami 1st timers..maka kami beli tiket pakej 'gogenting' dan berangkat ke sana pada jam 10.45pagi..pompang2 kami balik tiba di melaka semula pada jam 2.30pagi kerana keadaan bus, skyview dan lain2..yang bagusnya masing2 pakat bawak bekal kat sana so dah boleh jimat duit makan kat situ..

So here are some pics..kredit to @hafizzudinPhotography
before nek cable car pekena 'nasi ayam genting' dulu..pakcik tu kata makan sini murah lagi dr atas..boleh la standard makan luar..



view from skyview..1st time naik cable car ke genting coz sebelum g ngan family bwk kereta naik sampai atas..


kami di gondola pertama..yg lagi 4 kt gondola blkg kami
sampai ke sana dan mula mencari jalan ke outdoor theme park
1st ride yang kami beratur masa mula2 sampai..last2 sebab maybe masa tu drg tgh wat maintenance lama sangat jadi kitorang keluar ke ride lain.



pukul berapa nak naik bus ni jang oi :p



nak naik bumper boat tak dapat sebab dorang nak tutup dah..so iolls amek pic diri sendiri cam biasa ahaks

buaian pusing2 ni buat kebanyakan orang kepeningan..aku je yang tak pening malah excited siap  angkat tangan ala2 keringkan ketiak lagi haha
group photo 1: formal
group photo 2: kurang formal...ha boleh la hehe

selama aku pergi genting ni la 1st time naik ride ni..dah pulak tu dua kali..1st sebab memang nak  rasa...seriusly bila orang2 cakap yang "jantung tertinggal" kat atas tu memang rasa..ternaik dari tempat duduk kot..but masa 1st time pon tutup mata so masa 2nd time cabar diri untuk buka mata..berjaya uolls..
terlebih excited dah ni..masa ni pukul 6.30 masa semua park dah tutup..rasa mcm kami je ada kat situ..berkabus sebab baru lepas hujan..





ok jom balik..kaki pon dah sakit sengal2...